Data fra
Mat og industri

Norsk matindustri
Norsk matindustri
STATUS OG UTVIKLING
STATUS OG UTVIKLING
Struktur
Struktur
Sysselsetting
Sysselsetting
Bedrifter
Bedrifter
Industristruktur
Industristruktur
Regional betydning
Regional betydning
Kompetanse og utdanningsnivå
Kompetanse og utdanningsnivå
Produksjon og verdiskaping
Produksjon og verdiskaping
Produksjonsverdi
Produksjonsverdi
Verdiskapning
Verdiskapning
Bearbeidingsverdi i faktorpriser i industrien
Bearbeidingsverdi i faktorpriser i industrien
Bearbeidingsverdi i faktorpriser i matindustrien
Bearbeidingsverdi i faktorpriser i matindustrien
Bearbeidingsverdi i markedspriser i industrien
Bearbeidingsverdi i markedspriser i industrien
Bearbeidingsverdi i markedspriser i matindustrien
Bearbeidingsverdi i markedspriser i matindustrien
Lønnsomhet og investeringer
Lønnsomhet og investeringer
Lønnsomhetsindikatorer
Lønnsomhetsindikatorer
Lønnskostnader
Lønnskostnader
Investeringer
Investeringer
Handel med mat- og drikkevarer
Handel med mat- og drikkevarer
Handel med næringsmidler og drikkevarer (ekskl. sjømat)
Handel med næringsmidler og drikkevarer (ekskl. sjømat)
Handel med betydning for enkeltbransjene
Handel med betydning for enkeltbransjene
Status og utvikling i EUs matindustri
Status og utvikling i EUs matindustri
Trender og utvikling
Trender og utvikling

Verdiskapning

Bearbeidingsverdi i faktorpriser i industrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Matindustri Svingninger (5) 14 2009 2010 1 2007 2008
Øvrig industri Svingninger (9) 16 2005 2006 17 2008 2009

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Bearbeidingsverdi i faktorpriser i matindustrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Bakervarer Svingninger (5) 11 2011 2012 1 2003 2004
Drikkevarer Svingninger (-3) 22 2006 2007 1 2011 2012
Sjømat Svingninger (7) 41 2005 2006 20 2007 2008
Fôr Svingninger (1) 33 2009 2010 1 2004 2005
Kjøtt Svingninger (1) 26 2007 2008 2 2004 2005
Konserves Svingninger (1) 29 2012 2013 1 2010 2011
Kornvarer Svingninger (-3) 25 2009 2010 1 2003 2004
Meierivarer Svingninger (3) 50 2009 2010 2 2005 2006
Olje og fett Svingninger (3) 41 2003 2004 24 2006 2007
Potet Svingninger (3) 29 2005 2006 6 2008 2009
Sjokolade og sukkervarer Svingninger (-3) 16 2009 2010 2 2003 2004
Øvrige næringsmidler Svingninger (3) 24 2008 2009 2 2011 2012

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Bearbeidingsverdi i markedspriser i industrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Matindustri Svingninger (7) 13 2009 2010 3 2008 2009
Øvrig industri Svingninger (9) 15 2005 2006 19 2008 2009

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Bearbeidingsverdi i markedspriser i matindustrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Bakervarer Svingninger (5) 11 2011 2012 1 2003 2004
Drikkevarer Svingninger (5) 8 2009 2010 0 2013 2014
Sjømat Svingninger (7) 41 2005 2006 20 2007 2008
Fôr Svingninger (1) 34 2009 2010 2 2004 2005
Kjøtt Svingninger (1) 56 2007 2008 2 2009 2010
Konserves Svingninger (1) 28 2012 2013 1 2010 2011
Kornvarer Svingninger (-3) 25 2013 2014 1 2003 2004
Meierivarer Svingninger (3) 50 2009 2010 2 2005 2006
Olje og fett Svingninger (3) 41 2003 2004 24 2006 2007
Potet Svingninger (1) 39 2005 2006 1 2006 2007
Sjokolade og sukkervarer Svingninger (-3) 12 2009 2010 1 2006 2007
Øvrige næringsmidler Svingninger (3) 23 2008 2009 2 2011 2012

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate