Data fra
Mat og industri

Norsk matindustri
Norsk matindustri
STATUS OG UTVIKLING
STATUS OG UTVIKLING
Struktur
Struktur
Sysselsetting
Sysselsetting
Bedrifter
Bedrifter
Industristruktur
Industristruktur
Regional betydning
Regional betydning
Kompetanse og utdanningsnivå
Kompetanse og utdanningsnivå
Produksjon og verdiskaping
Produksjon og verdiskaping
Produksjonsverdi
Produksjonsverdi
Produksjonsverdi i industrien
Produksjonsverdi i industrien
Produksjonsverdi i matindustrien
Produksjonsverdi i matindustrien
Produksjonsverdi i matindustrien fordelt på produktinnsats, lønnskostnader, netto avgifter og brutto driftsresultat
Produksjonsverdi i matindustrien fordelt på produktinnsats, lønnskostnader, netto avgifter og brutto driftsresultat
Lønnskostnadenes andel av produksjonsverdien i industrien
Lønnskostnadenes andel av produksjonsverdien i industrien
Lønnskostnadenes andel av produksjonsverdien i matindustrien
Lønnskostnadenes andel av produksjonsverdien i matindustrien
Bruttoprodukt i matindustri og øvrig industri
Bruttoprodukt i matindustri og øvrig industri
Produktinnsats i industrien
Produktinnsats i industrien
Produktinnsats i matindustrien
Produktinnsats i matindustrien
Verdiskapning
Verdiskapning
Lønnsomhet og investeringer
Lønnsomhet og investeringer
Lønnsomhetsindikatorer
Lønnsomhetsindikatorer
Lønnskostnader
Lønnskostnader
Investeringer
Investeringer
Handel med mat- og drikkevarer
Handel med mat- og drikkevarer
Handel med næringsmidler og drikkevarer (ekskl. sjømat)
Handel med næringsmidler og drikkevarer (ekskl. sjømat)
Handel med betydning for enkeltbransjene
Handel med betydning for enkeltbransjene
Status og utvikling i EUs matindustri
Status og utvikling i EUs matindustri
Trender og utvikling
Trender og utvikling

Produksjonsverdi

Produksjonsverdi i industrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Matindustri Svingninger (9) 11 2013 2014 2 2008 2009
Øvrig industri Svingninger (9) 21 2005 2006 14 2008 2009

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Produksjonsverdi i matindustrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Bakervarer Svingninger (5) 8 2006 2007 0 2012 2013
Drikkevarer Svingninger (9) 10 2013 2014 1 2004 2005
Sjømat Svingninger (7) 23 2013 2014 4 2008 2009
Fôr Svingninger (9) 25 2009 2010 6 2004 2005
Kjøtt Svingninger (5) 11 2006 2007 5 2008 2009
Konserves Svingninger (3) 23 2007 2008 1 2003 2004
Kornvarer Svingninger (3) 19 2007 2008 1 2005 2006
Meierivarer Svingninger (5) 11 2009 2010 1 2007 2008
Olje og fett Svingninger (-1) 27 2007 2008 1 2009 2010
Potet Svingninger (3) 30 2005 2006 1 2012 2013
Sjokolade og sukkervarer Svingninger (1) 8 2009 2010 1 2005 2006
Øvrige næringsmidler Svingninger (3) 15 2008 2009 0 2013 2014

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Produksjonsverdi i matindustrien fordelt på produktinnsats, lønnskostnader, netto avgifter og brutto driftsresultat Vis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Produktinnsats Svingninger (9) 13 2006 2007 1 2008 2009
Lønnskostnader Svingninger (9) 7 2006 2007 3 2008 2009
Netto avgifter/tilskudd Svingninger (1) 53 2007 2008 1 2008 2009
Brutto driftsresultat Svingninger (0) 33 2009 2010 1 2011 2012

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Lønnskostnadenes andel av produksjonsverdien i industrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Matindustri Svingninger (-5) 2 2005 2006 2 2012 2013
Øvrig industri Svingninger (-1) 7 2008 2009 2 2009 2010

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Lønnskostnadenes andel av produksjonsverdien i matindustrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Bakervarer Svingninger (1) 7 2003 2004 1 2013 2014
Drikkevarer Svingninger (-3) 12 2009 2010 2 2003 2004
Sjømat Svingninger (-5) 13 2008 2009 1 2010 2011
Fôr Svingninger (-3) 23 2004 2005 1 2009 2010
Kjøtt Svingninger (-1) 24 2005 2006 1 2013 2014
Konserves Svingninger (1) 10 2012 2013 1 2008 2009
Kornvarer Svingninger (1) 21 2006 2007 6 2012 2013
Meierivarer Svingninger (3) 10 2011 2012 1 2004 2005
Olje og fett Svingninger (-1) 17 2011 2012 2 2012 2013
Potet Svingninger (-3) 34 2004 2005 0 2013 2014
Sjokolade og sukkervarer Svingninger (-1) 29 2011 2012 2 2013 2014
Øvrige næringsmidler Svingninger (-3) 13 2011 2012 14 2013 2014

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Bruttoprodukt i matindustri og øvrig industriVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Matindustri (M) Svingninger (8) 13 2006 2007 1 2008 2009
Matindustri (F) Svingninger (8) 12 2006 2007 1 2008 2009
Øvrig industri (M) Svingninger (8) 24 2005 2006 12 2008 2009
Øvrig industri (F) Svingninger (8) 24 2005 2006 14 2008 2009

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 10 oppgang alle år og -10 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Produktinnsats i industrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Matindustri Svingninger (9) 13 2006 2007 1 2008 2009
Øvrig industri Svingninger (9) 24 2005 2006 13 2008 2009

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate


Produktinnsats i matindustrienVis data

Algoritmisk analyse av datasett

TypeTendensMaks oppgangMaks nedgang
Prosentfra årTil årProsentFra årTil år
Bakervarer Svingninger (-1) 20 2006 2007 1 2012 2013
Drikkevarer Svingninger (-1) 29 2013 2014 1 2003 2004
Sjømat Svingninger (7) 27 2006 2007 6 2007 2008
Fôr Svingninger (9) 24 2009 2010 6 2004 2005
Kjøtt Svingninger (5) 10 2006 2007 2 2008 2009
Konserves Svingninger (3) 23 2007 2008 0 2012 2013
Kornvarer Svingninger (3) 23 2007 2008 1 2011 2012
Meierivarer Svingninger (9) 7 2004 2005
Olje og fett Svingninger (1) 32 2007 2008 1 2008 2009
Potet Svingninger (1) 42 2008 2009 2 2013 2014
Sjokolade og sukkervarer Svingninger (5) 22 2012 2013 8 2005 2006
Øvrige næringsmidler Svingninger (5) 18 2003 2004 3 2012 2013

Tendensen baserer seg på antall år med opp/nedgang. Basert på tilgjengelige/valgte år betyr 11 oppgang alle år og -11 nedgang alle år, mens tall nærmere 0 viser svingninger.
Lave maksverdier vil eventuelt si at svingningene eller opp/nedganger er moderate